Tagi

, ,

Lekka i smaczna pasta do pieczywa. Bardzo szybka w przygotowaniu. Dzięki Remuladzie duńskiej firmy Folwark jest dobrze doprawiona i aromatyczna.

SAM_4102

Składniki

1 puszka tuńczyka w wodzie
1-2 ogórki kiszone
kawałek pora
2-3 łyżki sosu Remulada duńska firmy Folwark
pieprz grubo mielony
1/2 łyżeczki oleju lnianego

SAM_4117

1. Z tuńczyka odcedzamy wodę. Rozdrabniamy go widelcem na mniejsze kawałki.

2. Jeżeli ogórki są duże wystarczy jedna sztuka. Kroimy je w maleńką kosteczkę. To samo robimy z porem.

3. Warzywa dokładnie mieszamy z rybą, olejem, sosem i doprawiamy pieprzem.

4. Taka pasta najlepiej smakuje z ciemnym, pełnoziarnistym pieczywem.

SAM_4123

Smacznego życzy

logo

Advertisements