Tagi

, , , , , ,

Pyszny, pożywny koktajl w sam raz na drugie śniadanie. Dodatek kawy oraz pieprzu cayenne nadaje mu delikatnej pikanterii i ciekawszego smaku.

SAM_2340

Składniki

500 ml mleka
1 szklanka jeżyn
2 gałki lodów waniliowych
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
szczypta pieprzu cayenne
1 łyżeczka miodu
4 łyżki otrąb pszennych

Dodatkowo
50 ml mleka
kawałek czekolady

SAM_2337

1. Do blendera wlewamy mleko, dodajemy umyte jeżyny, kawę, lody oraz miód. Dosypujemy otręby i pierz cayenne. Miksujemy przez chwilę.

2. Przygotowane wcześniej szklanki napełniamy koktajlem do 2/3 wysokości.

3. Pozostałe mleko dobrze spieniamy. Ostrożnie wlewamy do szklanek. Jest rzadsze więc powoli spłynie na dno. Dekorujemy startą czekoladą.

SAM_2341

Smacznego!

Reklamy