Tagi

,

Aromatyczna, smaczna i pożywna zupka. Polecam wielbicielom szpinaku.

WP_20130611_003

Składniki:

1 l wody
100 g serka topionego śmietankowego
1 mała marchewka
kawałek pietruszki, pora i selera
3 średniej wielkości ziemniaki
kilka kawałków mrożonego szpinaku w brykiecie
natka selera i pietruszki
gałka muszkatołowa
1 kostka rosołowa
1 czubata łyżeczka musztardy sarepskiej
ostra papryka w proszku
4 jajka
sól
pieprz
1 bułka paluch z serem i ziołami

WP_20130611_008

1. Wodę gotujemy z kostką rosołową, dodajemy pokrojoną w kawałki marchewkę, selera, pora i pietruszkę.

2. Następnie wrzucamy szpinak i pokrojone w kostkę ziemniaki.

3. Kiedy warzywa będą w połowie miękkie dodajemy serek topiony, odrobinę gałki muszkatołowej, ostrej papryki oraz poszatkowanej natki selera.

4. Całość doprawiamy musztardą, solą i pieprzem. Zupę miksujemy blenderem na jednolitą masę.

5. Jajka gotujemy na twardo a z bułki robimy grzanki. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

WP_20130611_005

Smacznego!

Advertisements