Tagi

, , , , ,

Twarożek nie musi być nudny. Podany z ulubionymi owocami w postaci „baranka” ucieszy każde dziecko.

SAM_7285

Składniki

200 g twarogu półtłustego
5 dużych malin
1 ciastko zbożowe
2-3 łyżeczki cukru pudru
1 łyżka jogurtu naturalnego
4 ciasteczka fingers mini

Dodatkowo
masa cukrowa czarna, biała i czerwona

SAM_7283

1. Twarożek dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy zgniecione widelcem lub pokrojone drobno maliny, 2 łyżeczki cukru pudru, pokruszone ciastko oraz jogurt. Całość dokładnie mieszamy.

2. Na talerzu formujemy tułów baranka. Użyłam do tego zwykłej chochli do zupy. Drugą część twarożku łączymy z łyżeczką pudru. Za pomocą wyciskacza do czosnku robimy „wełnę”.

3. Po obu stronach tułowia wbijamy po 2 fingers mini. Z masy cukrowej formujemy kopytka baranka oraz głowę, oczy, uszy i język. Na czubku głowy dorabiamy „wełnę” z twarożku.

SAM_7292

Smacznego!

Reklamy