Tagi

, , , ,

Szybkie ciasto bez pieczenia. Jest łatwe w porcjowaniu. Słony smak krakersów przełamałam słodkim budyniem.

SAM_8136

Składniki:

3 szkl mleka
3 jajka
1 szkl cukru
3/4 szkl mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
2 opakowania krakersów
cukier puder do posypania

SAM_8135

1. Blachę o wymiarach 25×40 cm wykładamy połową krakersów.

2. Dwie szklanki mleka gotujemy z cukrem.

3. Pozostałą część mieszamy dokładnie z jajkami, obiema mąkami i ekstraktem waniliowym. Wlewamy ją do gotującego się mleka. Ciągle mieszamy aby gęstniejący budyń nie przypalił się.

4. Gorący wylewamy na krakersy. Wykładamy pozostałe i odstawiamy do wystygnięcia.

5. Kiedy masa będzie już zimna chowamy ciasto do lodówki. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

SAM_8139

Smacznego!

Reklamy