Tagi

,

Wstępnie sałatka miała wyglądać i smakować inaczej. Okazało się jednak, że zdrowo wyglądająca kapusta pekińska jest w środku cała zepsuta. Także musiałam improwizować ale jakoś udało mi się wybrnąć z sytuacji.

SAM_0634

Składniki:

1 podwójna pierś z kurczaka

1 puszka kukurydzy

1 puszka czerwonej fasoli

1/3 opakowania makaronu rurki

kawałek pora

sos czosnkowy

przyprawa do kurczaka

2 łyżki oleju

SAM_0629

1. Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do niej olej i przyprawę do kurczaka, dokładnie mieszamy. Smażymy kawałki mięsa na dobrze rozgrzanej, suchej patelni. Przekładamy na ręcznik papierowy.

2. Makaron gotujemy na półmiękko. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Kroimy go na mniejsze kawałki.

3. Do miski przekładamy usmażoną pierś, dodajemy makaron, pokrojonego drobno pora. Kukurydzę oraz czerwoną fasolę płuczemy pod bieżącą wodą. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy z sosem czosnkowym. Ze względu na zawartość soli w przyprawie do kurczaka oraz sosie sałatka nie wymaga już doprawiania.

SAM_0624

Smacznego!

Reklamy