Tagi

, ,

Ciekawy pomysł serwowania ulubionej sałatki. Goście s pewnością będą mile zaskoczeni.

SAM_4117

Składniki:

2 bułki grahamki
1 paczka paluszków
2 pęczki szczypiorku
kilka liści sałaty
ewentualnie odrobina masła

Sałatka:
5 jajek ugotowanych na twardo
2 ogórki kiszone
pół jabłka
pół puszki groszku konserwowego
2 rzodkiewki
rzeżucha
natka pietruszki
15 dag polędwicy sopockiej
kawałek pora
majonez
sól
pieprz
chilli
papryka w proszku słodka

SAM_4144

1. Składniki sałatki odpowiednio kroimy, mieszamy z majonezem i doprawiamy. Bułki dzielimy na pół, będą potrzebne nam tylko spody. Możemy posmarować je masłem. Paluszki wbijamy pionowo przy brzegu w ilości nieparzystej ( 11 sztuk u mnie).

2. Szczypior, najlepiej długi, przeplatamy miedzy paluszkami na przemian.

3. Liście sałaty myjemy i osuszamy. Układamy w środku powstałego koszyczka tak, aby nie było przerw. Napełniamy sałatką. Z podanych składników wychodzą dwie porcje.

SAM_4124

Smacznego!

Reklamy